Ingrediënten voor 4 personen
- 4 zure haringen ( 1 pot ) incl. de uitjes uit het zuur,
- 1 pot zoetzure rode bieten in schijfjes of stukjes,
- 500 gr geschilde aardappelen,
- 2 niet te zure appels (b.v. Jonathan),
- 2 zoetzure augurken
- 2 bekertjes zure room à 125 gr, peper.
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen in weinig water gaar, en snijd ze daarna in blokjes.
- Laat ze in een grote glazen kom (kunststof wordt paars!!!) afkoelen.
- Snijd de zure haringen in smalle reepjes, de augurken in kleine stukjes en de appels in blokjes. Als de bietenschijfjes te groot zijn kunt u ze halveren, maar heel mag ook.
- Doe alles bij de aardappelblokjes in de kom.
- Voeg de zure room en wat versgemalen peper toe.
- Schep alles voorzichtig maar goed door elkaar.
- Proef en voeg evt. nog wat peper of zout toe.
- De salade kan meteen worden gegeten, maar is nog lekkerder na een paar uur (of nachtje) in de koelkast.
Lekker met (stok)brood of roggebrood, met boter.