Plaats informatie

Er zijn veel plaatsen te vinden in Noorwegen, en enkele steden. Hieronder treft u een index aan per plaats in Noorwegen waarover wij informatiepagina’s hebben opgenomen op deze site. Kleinere dorpen staan soms beschreven bij een grotere nabijgelegen plaats. Door te zoeken op de site kunt u ook die plaatsen vinden.

Noorwegen heeft nooit landbouwdorpen gehad zoals die elders in Europa voorkomen. De meer dichtbevolkte gebieden van het land zijn ontstaan rond transport knooppunten, van waaruit mensen inmiddels zijn verhuisd naar de steden en voorsteden. Er is dus tegenwoordig niet veel onderscheid tussen de plattelands- en stedelijke bevolking.  De kustlijn met uitzicht op Denemarken over het Skagerrak, die zich uitstrekt van de Oslo-fjord tot de zuidpunt van Noorwegen, is dichtbevolkt en bevat vele kleine steden, kustdorpen en kleine boerderijen.

Heeft u de gezochte plaats nog steeds niet gevonden? Vraag dan informatie via mail.  Als we informatie hebben over die plaats zullen we het u doen toekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *