Fjord

Fjord Noorwegen
Fjord Noorwegen

Er zijn ongeveer 1190 fjorden in Noorwegen. Fjorden zijn zeer divers van aard. De Geirangerfjord trekt reizigers om zijn ongerepte schoonheid. Nærøyfjord is de smalste ter wereld, terwijl de Sognefjord zich halverwege de Zweedse grens uitstrekt. Hardangerfjord staat bekend om zijn bloeiende fruitbomen en de de Lysefjord slingert langs de 600 meter hoge Preekstoelrots.

De fjorden zijn gevormd door een enorme laag ijs, tot wel drie kilometer dik, die Noord-Europa bedekte gedurende de verschillende ijstijden. Terwijl je omhoog kijkt naar de torenhoge bergen rond de Nærøyfjord, de smalste fjord ter wereld, kun je de immense kracht van die natuurkrachten goed zien.

Het grootste deel van het landschap is weinig veranderd sinds Vikingen op weg waren naar verre kusten. Vanuit de lucht zie je pas echt hoe ongerept de Fjorden van Noorwegen zijn. De meesten zijn nog steeds wildernis.

Watervallen stromen over de donkere bergwanden en maken een oorverdovend geluid als je dichterbij komt. Wist u dat veel van de hoogste watervallen ter wereld in Noorwegen liggen? Of u nu landinwaarts reist of langs de fjorden reist, de kans is groot dat er een overweldigende waterval in de buurt is. Zelfs in het midden van de zomer ziet u soms besneeuwde bergen. Er zijn zelfs plaatsen waar u zelfs op de warmste zomerdag kunt skiën.

De stad Bergen claimt met haar ideale locatie in het hart van de regio Fjord-Noorwegen, tussen de Hardangerfjord en de Sognefjord, de perfecte uitvalsbasis te zijn voor uitstapjes naar de fjorden. Dit buitengewone landschap is ingeschreven op de werelderfgoedlijst van UNESCO en organisatoren van professionele activiteiten staan ​​klaar om u het hele jaar door mee te nemen naar het fjordgebied – zo dicht mogelijk bij de natuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *