Bergen

Bergen Noorwegen
Noorwegen

Bergen, de hoofdstad van Vestlandet, is de meest internationale stad van Noorwegen, vol met geschiedenis en traditie. Bergen is lange tijd, tot het midden van de 19e eeuw, de grootste stad van Noorwegen geweest en een centrum voor de export van vis.

Sinds koning Olav Kyrre de stad in het jaar 1070 heeft gesticht, heeft Bergen mensen van over de hele wereld aangetrokken. Bergen werd een belangrijke Europese handelsstad in de 13e eeuw, toen de Hansas een van hun vier kantoren op de kade openden, waardoor Bergen een Europees knooppunt van handel, zeevaart en vakmanschap werd. Tegenwoordig is de wijk Bryggen, in het centrum van Bergen een herinnering aan het belang van de stad als onderdeel van de Hanze en heeft dit een plaats op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Tegenwoordig is Bergen een culturele smeltkroes, met een breed scala aan concerten, internationale festivals en allerlei soorten musea. Cultuur speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven in Bergen.

Bergen is de laatste jaren bekend geworden als een internationale culinaire stad en in 2016 heeft de UNESCO de titel ‘Stad van de gastronomie’ aan Bergen gegeven.

Bergen adverteert zichzelf als de toegangspoort tot de fjorden van Noorwegen. Vanuit Bergen bent u inderdaad in de buurt van een spectaculaire fjordervaring. Ook kunt u van hieruit een fjordcruise maken of duiken. Ook een berg- en/of gletsjerwandeling in dit majestueuze berglandschap is mogelijk. Enkele van de beste skigebieden van Noorwegen liggen in de omgeving van Bergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *