Honningsvåg

De gemeente Honningsvåg omvat Honningsvåg, Nordvågen, Kamøyvær, Gjesvær, Skarsvåg en Repvåg op het vasteland. De gemeente heeft een bevolking van 3.219 en is 924 km² groot.

Bezoek Honningsvåg, de Noordkaapstad, of een van de levendige vissersdorpjes zoals Repvåg op het vasteland, Nordvågen, Kamøyvær, Gjesvær of Skarsvåg op het eiland Magerøya. De naam Magerøya is afgeleid van de Samische naam Makkaravju, wat vanwege de ligging dun eiland betekent. De gemeente ligt ongeveer 150 km ten noorden van de bosgrens en heeft een open, spectaculair landschap.

Ook ligt de Noordkaap (Nordkapp) in deze gemeente. De Noordkaap ligt ten noorden van de boomgrens en biedt een breed scala aan bezienswaardigheden en activiteiten, arctisch eten met verse producten en een fascinerende geschiedenis en cultuur.

De Noordkaap is een van de populairste bestemmingen van Noorwegen met prachtige avontuur, waar je de ware diversiteit van dit gebied zult ervaren en kunt genieten van activiteiten in harmonie met de zee, de natuur en cultuur. Bezoek het Noordkaap plateau met zijn bezoekerscentrum, de globe en de geweldige bezienswaardigheden in het Arctische gebied. Beleef de wereld van de rendieren, kleine vissersdorpjes en het meest noordelijke gedeelte van Europa.

Er loopt een gemarkeerd wandelpad, 18 km heen en terug naar Knivskjelodden vanaf snelweg E69. Hier heeft u een prachtig uitzicht richting het Noordkaapplateau. Door het noordelijkste wandelpad ter wereld naar Knivskjelodden te lopen, kunt u uw naam in het notulenboekje van de wandelvereniging in Knivskjelodden schrijven en een diploma kopen bij Nordkapp Camping als bewijs dat u Knivskjelodden hebt bezocht.

De omgeving biedt geweldige mogelijkheden voor de reiziger, ook in de winter.