Varanger

De Varanger toeristische route (160 km) biedt niet alleen een fysieke ervaring; je zult ook rust vinden op deze weg. Het is moeilijk om uit te leggen, behalve door te zeggen dat dit een plek is waar je het gevoel hebt dat de tijd even stil staat.

Je rijdt langs berkenbossen, moerassen en een ruig kliflandschap. Het licht is speciaal en het leven van vogels en dieren is uniek. Soorten vogels die je nergens anders ter wereld kunt zien, zijn langs deze route relatief gemakkelijk toegankelijk. Het is niet alleen vanwege de geografische locatie dat Varanger misschien de meest exotische route is. Een reis langs de route die naar de Noordelijke IJszee leidt, onthult een natuurlijke omgeving vol contrasten, evenals een maanlandschap, op veel manieren voelt de weg naar Hamningberg als een reis naar het einde van de wereld. Als je in de herfst langs deze weg rijdt, zul je misschien het staalachtige grijze licht ervaren en zal het dorre landschap nog magischer lijken.

Geschiedenis
De Noorse geschiedenis is niet altijd even mooi. Bij het Steilneset-gedenkteken wordt u herinnert aan episodes van de geschiedenis die moeilijk te bevatten zijn. De heksenprocessen in Finnmark in de 17e eeuw eisten 91 slachtoffers en hier werd het grootste aantal mensen schuldig bevonden aan hekserij en verbrand op de brandstapel. De nabijheid van Rusland, de immigratie vanuit Finland en de Sámi-tradities brachten dit gebied een grote culturele diversiteit.

Ervaring
Zelfs als u geen liefhebber bent van vogelspotten, zou u de tijd moeten nemen om enkele van de zeldzame vogelsoorten die hier voorkomen, te observeren. Langs dit stuk weg zijn verschillende vogelkijkhutten gebouwd waar je goed beschut kunt zitten tegen het grillige weer, terwijl je je verwondert over het landschap. Er is ook een goede kans om rendieren van dichtbij te ervaren op deze weg. Na een bezoek aan het Steilneset-gedenkteken, radne we u aan langs het pittoreske fort van Vardøhus lopen dat op het meest oostelijke punt van Noorwegen ligt.

De Noorse toeristische route Varanger loopt van Varangerbotn naar Hamningberg, een totale afstand van 160 km (Road 75/341). Ervaar een van de mooiste rondreizen van Noorwegen door deze route te combineren met de Hurtigruten-kustexpres en de Noorse toeristische Route Havøysund.

Opgepast: Hamningbergveien tussen Smelror en Hamningberg is in de winter gesloten. Dit stuk weg is normaal gesloten van november tot mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *