Magdalenafjord

Het Magdalenafjord is vanwege haar geografisch unieke locatie een unieke fjord. Het is uniek omdat de Magdalenafjord ten westen van Spitsbergen ligt, in de Svalbard (De Noorse naam voor Spitsbergen)- archipel, ver weg van het vasteland van Noorwegen. Svalbard betekend: koude kust. Vanwege de afgelegen locatie, in het noordpoolgebied en weg van het weelderige groen rondom andere fjorden, krijgt u hier een totaal andere natuurbelevenis dan in de andere fjorden.

Het arctische Magdalenafjord is een ruig fjord met koele lucht, ijzig water, en volledig verlaten van elke vorm van beschaving. De weelderige omgeving kenmerkend voor andere fjorden is bij het Magdalenafjord vervangen door majestueuze gletsjers.

Het Magdalenefjord is 8 km lang en 5 km breed. Het Magdalenafjord  werd vroeger gebruikt bij de walvisvangst in de 17e  en 18e eeuw. Er zijn nog sporen zichtbaar van de haarden gebruikt om walvisvet te koken, evenals enkele graven van walvisvaarders aan de monding van de fjord.

Een excursie naar de Magdalenafjord  is één van de meest populaire tochten rond de westkust van Spitsbergen tijdens een bezoek aan Spitsbergen en een geweldige manier om een ​​arctisch avontuur en fjord sightseeing te combineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *