Kabinet

Het kabinet bestaat meestal uit 18-19 kabinetsmedewerkers en ministers. Elke minister van het kabinet leidt zijn of haar eigen departement. De regering wordt geleid door de premier.

Wanneer verschillende partijen samenwerken om een ​​regering te vormen, wordt dit een coalitie genoemd. Als de regeringspartijen samen een algemene meerderheid in het Noorse Parlement hebben, wordt dit een meerderheidsregering genoemd. Als de partijen die samen een ​​regering vormen minder dan de helft van de leden van het Noorse Parlement hebben, wordt dit een minderheidsregering genoemd.

Het is de taak van het kabinet om, onder andere, nieuwe wetten en wetswijzigingen voor te stellen. Wetten worden door het parlement besproken en ten slotte aangenomen of verworpen. Het is de taak van het kabinet om ervoor te zorgen dat de besluiten van het Noorse Parlement worden uitgevoerd. Het kabinet is ook verantwoordelijk voor een jaarlijks voorstel nationaal budget.

Partijen die in het Noorse Parlement vertegenwoordigd zijn, maar geen lid zijn van het kabinet, vormen de oppositie. Ze proberen het kabinet te beïnvloeden om hun voorstellen geïmplementeerd te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *