Ingrediënten voor 10 personen
- 1 groene appel, 2 rode appels en 2 gele appels, geschild en in plakjes gesneden
- 1 theelepel kaneel
- 4 eetlepels suiker
- 3 eieren
- 200 gram suiker
- 100 gram ongezouten roomboter, gesmolten
- 200 gram bloem vermengd met 2 theelepels bakpoeder (in Noorwegen kennen ze geen zelfrijzend bakmeel)
- 60 ml melk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden C.
- Vermeng de appelschijfjes met de kaneel en de 4 eetlepels suiker en laat even staan.
- Mix de eieren met 200 gram suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de gesmolten boter en het bloem-bakpoedermengsel hier aan toe en roer goed (kan ook in de keukenmachine). Voeg de melk toe.
- Schep de helft van de appelschijfjes in een ingevette (24 cm) springvorm (voorzien van bakpapier). Giet de helft van het beslag over de appelschijfjes. Verdeel de rest van de appelschijfjes over het beslag en voeg als laatste de rest van het beslag toe.
- Bak de taart in ca. 60 minuten in de oven.
- Bestrijk de taart met wat abrikozenjam zodra de taart uit de oven komt.