Openbaar vervoer

Noorwegen heeft een goed ontwikkeld openbaar vervoersysteem met bussen, veerboten, treinen en vliegtuigen. Er zijn een aantal verschillende transportbedrijven in Noorwegen. Sommigen zijn gespecialiseerd in lokaal verkeer, terwijl anderen zich bezighouden met lange afstand transport.

Op kortere afstanden in een provincie kunt u reizen met de trein, bus, metro, tram en veerboot – afhankelijk van de omgeving. 177nordland.no is een gemeenschappelijk webportaal voor route-informatie in heel Noorwegen. Hier kunt u zoeken wanneer bus, veerboot of ander vervoermiddel vertrektis. U kunt ook bellen op telefoonnummer 177.

Op www.ruter.no vindt u informatie over al het verkeer per trein / metro / bus / tram in de gemeenten Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland, Oslo, Vestfold, Telemark en Østfold. De website is beschikbaar in het Noors, Engels en Duits.

In Oslo is er ook een goed ontwikkeld bus-, tram- en metronetwerk, gerund door Ruter.

Met de trein, tram, bus en metro loont het om vooraf een kaartje te kopen omdat het meer kost om een ​​kaartje aan boord te kopen. Trein-, boot- en bustickets in Groot-Oslo zijn te koop in kiosken, zoals Narvesen, MIX en Deli de Luca, via kaartautomaten en / of eigen servicebalies op de stations. Er zijn een aantal verschillende soorten tickets; losse tickets, dagpassen, 7-daagse kaarten en maandelijkse kaarten. Meer informatie over ticketsystemen en prijzen is te vinden op www.ruter.no .

Houd er rekening mee dat u veen geldig en / of gestempeld ticket moet hebben voor de hele reis wanneer u met het openbaar vervoer in Noorwegen reist. Zonder een geldig ticket  moet u een boete betalen van NOK 750, – , zoals bepaald door het Ministerie van Transport en Communicatie. Poging tot het gebruiken van vervalste tickets is strafbaar, de heffing is 1500 NOK.

Als u over langere afstand reist kunnen treinen, expresbussen en vliegtuigen goede alternatieven zijn.

Voor route-informatie, het bestellen van treinkaartjes of informatie over het treinverkeer en eventuele actuele reisinformatie, kunt u terecht in het Noors en Engels op www.vy.no/ .

Norway Bus Express en Timekspressen zijn de grootste busbedrijven die zich bezighouden met lange reizen naar Noorwegen. Prijzen, tickets en meer informatie zijn te vinden op www.nor-way.no of www.timekspressen.no . De website www.rutebok.no  biedt ook goede informatie over verkeersdiensten in het Noors, Duits en Engels.

Vluchtinformatie, Ticketprijzen en Ticketreservering voor vliegverbindingen: www.norwegian.no;  www.wideroe.no;  www.sas.no

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *