Ingrediënten
- Voor het deeg:
- 600 gr bloem
- 100 gr suiker
- 1/2 tl zout
- 21 gr gist, 3 zakjes
- 100 gr boter
- 400 ml melk
- 2 eieren
- voor de vulling:
- 150 gr zachte boter
- 150 gr suiker
- 1 1/2 tl kaneel
- 1 ei los geklopt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Meng de bloem, 100 gr suiker, zout en gist.
- Smelt de boter en roer met melk en de 2 eieren.
- Roer dit door de bloemmengsel. Kneed dit deeg verder met de hand of met de kneedhaak in een Keukenmachine tot een glad en veerkrachtig is.
- Vorm een bal, leg die in een met olie ingevette kom, dek af met plasticfolie en laat 25 minuten rijzen.
- Bekleed de bodem van het bakblik met 1/3 van het deeg.
- Rol de rest op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van circa 25 x 50 cm.
- Meng de 150 gr zachte boter, met de suiker en het kaneel en bestrijk de deeglap op de werkblad ermee.
- Rol de lap vanaf de lange kant op. Snijd deze rol in ca 20 plakken van 2 cm.
- Leg deze plakken plat op de deegbodem in het bakplaat. Als er tijdens het snijden vulling is uitgelopen kan je dit nog over de broodjes smeren.
- Zet 20 tot 25 minuten in de hete oven.
- Pas eruit halen als de onderkant ook goudbruin is.
- Til met bakpapier uit het bakblik en laat het iets afkoelen op een rooster.